Welke les kies ik?


KLEUTERS

Kleuters 2019:  Kleuterdans
Kleuters 2018: Kleuterdans


KIDS

Kids 2017: Clipdans/Turnen 1
Kids 2016: Clipdans/Klassiek ballet/Turnen level 1
Kids 2015: Clipdans/Klassiek ballet/Turnen level 1 of 2/Breaking
Kids 2014: Clipdans/Klassiek ballet/Fusion level 1 (indien al 2 jaar klassiek ballet)/Turnen 2/Breaking
Kids 2013: Showdans level 1/Fusion level 1/Hip-hop level 1/Turnen level 2 (level 3 na toelating)/Breaking
Kids 2012: Showdans level 1/Fusion level 1/Hip-hop level 1/Turnen level 2 (level 3 na toelating)/Breaking


JONGEREN

Jongeren 2011: Showdans level 2/Fusion level 2/Hip-hop level 2/Tumbling 12+/Breaking
Jongeren 2010: Showdans level 2/Fusion level 2/Hip-hop level 2/Tumbling 12+
Jongeren 2009: Showdans level 2/Fusion level 2/Hip-hop level 2/Tumbling 12+/level 3, Xtreme voor elke stijl na toelating
Jongeren 2008: Showdans level 2/Fusion level 2/Hip-hop level 2/Tumbling 12+/level 3, Xtreme voor elke stijl na toelating
Jongeren 2007: Na toelating: Showdans level 3/Fusion level 3/Hip-Hop level 3/Tumbling 12+/Xtreme voor elke stijl na toelating
Jongeren 2006: Na toelating: Showdans level 3/Fusion level 3/Hip-hop level 3/Tumbling 12+/Xtreme voor elke stijl na toelating


18 PLUS

Showdance adults (vanaf 18 jaar tot ...) is een open level les en dus open voor alle niveaus. Tijdens deze les ligt de nadruk op FUN beleven en niet zozeer op de techniek beheersen. Deze les wordt aangeboden voor onze volwassene dansers die dans ervaren als een uitlaatklep en graag een uurtje in de week willen shaken op uptempo muziek. Het niveau ligt dus niet heel hoog, maar ritme heb je en bewegen kan je!

Fusion Xtreme/Girly Hip Hop Xtreme/Hip Hop Xtreme/ Varia Xtreme: Je bent een extreem gemotiveerd danser en beschikt over een goede danstechniek in de aangeboden stijl. Je bent geregeld aanwezig in de les en wil uitgedaagd worden. Dan ben je na een niveautest welkom in deze lessen!


DE NIVEAUGROEPEN DANS (VANAF VIJFDE LEERJAAR TOT...)


Hoe bepaal ik mijn niveau?

LEVEL 1 (5de-6de leerjaar):
Je start sowieso twee jaar in level 1.
In level 1 wordt de nadruk gelegd op het correct uitvoeren van de basispassen.
Je kiest voor je favoriete stijl of je kunt meerdere lesuren en stijlen per week volgen.
Het recreatief karakter, plezier beleven staat op dit niveau centraal.

LEVEL 2 (vanaf eerste middelbaar)
Je beheerst meer en meer de basispassen binnen de gekozen dansstijl. De technische moeilijkheidsgraad wordt complexer tav level 1, waardoor je extra wordt uitgedaagd. Tijdens Level 2 zal de docent(e) zijn of haar lesmateriaal aan een sneller tempo aanleren dan in level 1, maar het recreatief karakter blijft behouden in deze les. Je kunt op dit niveau blijven dansen zolang je zelf wil!

LEVEL 3 (vanaf 3de middelbaar na toelating):
Voor dit niveau heb je toelating nodig van de betrokken docent(e).
Level 3 daagt onze gevorderde dansers uit en geeft hen een kans om nog te verder te groeien.
Tijdens level 3 zal de docent(e) zijn of haar lesmateriaal aan een sneller tempo aanleren dan in level 2.

XTREME (vanaf het derde middelbaar voor extreem gemotiveerde dansers na toelating):
Dit niveau is speciaal voor wedstrijddansers of gepassioneerde dansers met een gevorderde danstechniek. Voor het volgen van deze lessen heb je toelating nodig van de betrokken docent(e) en verwachten we een supermotivatie, discipline en dus een wekelijkse aanwezigheid (tenzij ziekte).

Ben je toch nog niet zeker voor welk niveau je je best inschrijft? Contacteer ons dan via mail voor meer info.


GROEPSFITNESS


FATBURNER (Voor iedereen die graag wil werken aan zijn conditie en een strakker figuur)
Variatie is het sleutelwoord van deze lessen. Aerobe oefenreeksen worden afgewisseld met intensieve oefeningen (intervaltraining). Deze manier van trainen zorgt voor een hoog calorieverbruik, waardoor ook na de les je verbranding op een hoger pitje zal draaien. Zo worden ook de vetreserves aangesproken. Naast de conditionele oefeningen is er in deze les ook plaats voor spierversterkende oefeningen. Geen moeilijke danspassen, maar eenvoudige aerobicscombinaties.

POWERDANCE (Voor iedereen die houdt van uit de bol gaan op muziek en daarbij zijn conditie wil verbeteren)
POWERDANCE vervangt de lessen zumba. Het  is een leuke work-out waarbij gedanst wordt op vrolijke muziek: van swingende Latijns-Amerikaanse muziek, knallers uit de '60, '70, '80, enz... tot de meest recente hits! Bewegingen vanuit verschillende dansstijlen als charleston, countrydance, salsa, merengue, cumbia, hip-hop, belly-dance, showdans e.a. worden afgewisseld met eenvoudige fitnessoefeningen. De bewegingen zijn gemakkelijk te volgen en al gauw vergeet je dat je effectief aan het trainen bent. Snelle en tragere nummers wisselen elkaar af en zorgen week na week voor een betere conditie en steviger lichaam en een hoop positieve energie!

PILATES (Voor iedereen die een complete training van body, mind and spirit wil)
Pilates is een beweegvorm, ontwikkeld door Joseph Pilates, die je zou kunnen zien als een mix tussen yoga en fitness. Met de oefeningen werk je op een gecontroleerde manier aan je lichaamshouding, ademhaling en je algemene lichaamsconditie (uithouding, kracht, lenigheid, evenwicht en coördinatie). In deze complete workout worden alle spiergroepen op een evenwichtige manier getraind met een bijzondere focus voor de diepe buik-, rug- en bilspieren. Deze diepe spieren, dichter bij de wervelkolom, zijn erg belangrijk. Ze zorgen voor een goede houding en stabiliteit en helpen zo onder andere om blessures te voorkomen en lage rugpijn te verlichten.

PILOYOGA (Voor iedereen die op een gecontroleerde manier zijn lichaam wil versterken en ontspannen)
Deze 'laatavondles' zorgt ervoor dat je flink getraind, maar toch ontspannen kan gaan slapen. Een basis mat pilatesworkout met extra aandacht voor de houdingsspieren (zie pilates) wordt aangevuld met mobiliserende en relaxerende yogaoefeningen. Ideaal na een hevige werkdag en zeker voor mensen met een zittend beroep.

FIT AND SHAPE (Voor iedereen die zijn algemene fitheid wil verbeteren!)
In de lessen Fit & Shape werken we aan onze conditie (Fit) en versterken we onze spieren (Shape). We werken met eenvoudige aerobics en fitnessbewegingen op muziek. De oefeningen worden steeds opgebouwd in verschillende niveaus, waardoor deze les voor verschillende doelgroepen (beginner tot geoefend sporter) haalbaar is en een uitdaging biedt. Marsha zorgt ervoor dat elke deelnemer de oefeningen kan aanpassen aan zijn fysieke mogelijkheden (sprongen zijn nooit verplicht waardoor deze les ook voor mensen met gewrichtsklachten haalbaar is). En er mag ook al eens gelachen worden! Een ideale manier om met een vitaal lichaam, ontspannen hoofd en goed gevoel het weekend te starten!!!

Kijk ook zeker eens naar ons docententeam (website) en weet je meteen wie jou komend dansseizoen les zal geven. Iedereen is welkom bij Step By Step Huldenberg! Voor jong en oud, voor beginners en gevorderden, voor fun en competitie, voor iedereen hebben wij een plekje!