Simon had al vroeg de kriebels voor dans te pakken door vriendinnen die graag hun dansjes aan hem aanleerden die zij tijdens hun danslessen hadden gezien. Hij bleef de dansjes dag in dag uit dansen en besloot dan ook om in 2004 zelf les te gaan volgen.

Een jaar later (van 2005 tot 2009) danste hij al meteen mee in een selectiegroep, waar hij heel wat ervaring opdeed door de vele optredens op hun kalender (Dance Waves, Dirty Ballet, Belgium's Got Talent, Dance.Vibes, ...). Simon ontwikkelde zich tot een zeer bekwame technische jazzdanser en kon door zijn talent in 2009 aan de slag gaan als docent Jazz/Showdance.

Toch bleef het niet lang bij maar één stijl doordat hij, tijdens zijn dansopleiding, in contact kwam met vele andere stijlen en zo ontwikkelde Simon zich snel tot een allround dansdocent, die ook thuis is in Moderne dans, Afro, Urban en Ballet.

Hij heeft stage gelopen in het lager onderwijs, voortgezet onderwijs en in verschillende amateurdansscholen en dat terwijl hij zich ook verdiepte als dansmaker (choreograaf) tijdens zijn opleiding danseducatie in Tilburg (Nederland). Een man met vele talenten!

Simon geeft les in verschillende dansscholen, zowel op recreatief niveau als op academisch niveau (hogeschool Tilburg).

Hij is dus ongelooflijk veelzijdig en met zijn oog voor detail maakt hij prachtige choreografiën. 

Simon geeft les aan Fusion Jazz/modern 3 en Fusion Jazz/modern Xtreme